Arteria

Ідея спільного музично-літературного проекту «ARTЕРІЯ» народилася під час волонтерських поїздок на виступи в зону АТО та об’єднала відомого київського поета, телеведучого і спортивного коментатора Дмитра Лазуткіна та харківського композитора, виконавця і письменника Бориса Севастьянова.

Спільний проект — це в першу чергу потужна мистецька артерія, яка пронизує всі 603 628 км² тіла України та несе збагачену таким необхідним сьогодні творчим киснем кров від серця- центру до кожної крихітної клітинки- містечка. Сміливе поєднання поезії з музикою, яке не обмежується лише читаннями, мелодекламаціями та піснями завжди веде за собою потужний енергетичний вибух емоцій. «ARTЕРІЯ» з першої хвилини вражає публіку своєю драйвовістю, поєднанням авторської музики з оригінальними текстами та експресивною манерою їх виконання. Вільне поле для імпровізації та щирі емоції- головні пріоритети проекту.

Однією з чільних ідей «ARTЕРІЇ» є проголошення тези «відстань – не перешкода для справжнього мистецтва», яка полягає в майже 500 км між Харковом та Києвом та зумовлена проживанням учасників проекту в різних частинах України. Також ними акцентується особлива увага на необхідності культурного діалогу між усіма містами та містечками країни, незалежно від мови, ідентичності тощо, оскільки своїм прикладом україномовний поет із Центральної України та російськомовний композитор зі Східної показово демонструють можливість такої комунікації, що є нині на часі.

https://www.facebook.com/project4artarea/